De relatie tussen voeding en huidproblemen is essentieel, voeding en je huid staan niet los van elkaar. Antioxidanten in voeding bijvoorbeeld, kunnen je huid beschermen en suikers zorgen juist voor laaggradige ontstekingen welke puistjes en rimpels in de hand werken. 

Wat kan je nu het beste eten voor een gezond functionerende huid? Hoe kan je met voedingssupplementen klachten zoals acne of rosacea verhelpen/ verbeteren? En vaak krijg ik ook de vraag: welke collageensupplementen zijn nu echt goed? Wordt het daadwerkelijk goed opgenomen in de cellen? Deze vraag stelde ik mijzelf vaak ook. En in alle eerlijkheid was ik daar vaak sceptisch over. Wordt het daadwerkelijk goed opgenomen in de cellen, want daar begint namelijk alles? 

Een eenduidig antwoord daarop geven is lastig, wat voor de één werkt, hoeft namelijk niet altijd vanzelfsprekend voor de ander te werken. Voeding en wat men nodig heeft is persoonsafhankelijk. De huid is het grootste orgaan van de mens en vormt samen met de slijmvliezen de belangrijkste barrière van het lichaam. De huid is een weerspiegeling van de innerlijke gezondheid. Het goed functioneren van het darmslijmvlies is afhankelijk van vetten uit de voeding en een gezonde darmflora. 
EQOLOGY
VOOR EEN GEZONDE HUID

Mensen worden blootgesteld aan verschillende externe omgevingsfactoren. Voedselinname is een van de meest invloedrijke factoren die van invloed zijn op de dagelijkse levensstijl. Van de voedingsstoffen die uit voedsel worden verkregen, hebben omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA's) verschillende gunstige effecten op ontstekingsziekten. 

Van omega-3 PUFA's is bekend dat ze ontstekingsremmende werkingen vertonen bij verschillende ontstekingsziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, astma, reumatoïde artritis, maar ook bij acne, psoriasis, rosacea en eczeem. Bovendien vertraagt het huidveroudering van binnenuit. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de meerderheid van de Westerse bevolking een tekort heeft aan omega 3-vetzuren.  Dit heeft onder andere te maken met een verkeerd voedingspatroon, maar voor een groot gedeelte is dit ook genetisch en evolutionair bepaald. Het lichaam maakt zelf namelijk geen omega 3 aan. Hierdoor is de verhouding in consumptie tussen omega 3- en omega 6-verzuren uit balans. Omega 6-vetzuren zorgen juist voor laaggradige ontstekingen. Dit krijg je met name binnen door bewerkt voedsel, koekjes, snoep etc. 


Gezonde en beschadigde cellen
Een gezonde cel is toegankelijk voor een goede stofwisseling, door een soepel celmembraan. Een celmembraan zit om de cel heen. Hierdoor is uitwisseling van voedings- en afvalstoffen mogelijk. Een beschadigde cel heeft een verhard celmembraan, waardoor er geen goede stofwisseling kan plaatsvinden en afvalstoffen opgeslagen blijven in de cel. Hierdoor ontstaan laaggradige ontstekingen. 

Het goed functioneren van de huid begint dus in de cel. Alles begint met een goede verhouding van omega 3 en 6. Indien je bijvoorbeeld collageensupplementen wilt slikken is het dus ook belangrijk dat de cellen toegankelijk zijn om dit op te kunnen nemen. Omega 3 is dus de basis om de celmembraam soepel te kunnen houden waardoor collageensupplementen opgenomen kunnen worden. 
Omega 3 is dus onmisbaar voor een goede huidconditie!

Daarom wordt binnen Ultra Skin Clinic gewerkt met voedingssupplementen van Eqology. Naast de huid stimuleren tot de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen is het belangrijk om ook van binnenuit gezondheid te profileren. Ik ben van mening dat dit onlosmakelijk met elkaar verbonden staat.

Eqology is op mijn pad gekomen en heeft een overzichtelijk assortiment. De productfilosofie van Eqology is gebaseerd op evenwicht en harmonie – met jezelf, het lichaam en de omgeving. Productontwikkeling en -productie vinden plaats in Noorwegen en in de EU conform GMP-normen (Good Manufacturing Practice). 

  • Pure omega-3 olie van 100 % Arctische wilde vis;
  • Extra vierge koudgeperste olijfolie en vitamine D3 toegevoegd;
  • Duurzaam geproduceerd en MSC gecertificeerd;
  • Beste TOTOX Value (zuiverste olie ter wereld), waarde tussen de 4 en 6;
  • Met bloedtesten die het effect aantonen, want meten = weten! Bovendien worden de bloedtesten geanalyseerd in een onafhankelijk labratorium. Ook zorgt dit voor een persoonlijk advies, waardoor je niet te veel of te weinig binnenkrijgt;
  • Het product is in olievorm. Reguliere capsules worden verhit, waardoor het oxideert. De visolie in de capsule wordt ranzig en verliest zijn werking, je hebt er dan niks aan;
  • Smaakt en ruikt niet naar vis, geen vieze oprispingen.


Naast de Omega 3 suppletie bevat het assortiment aanvullend ook een collageenpoeder, vitamine K2 + D3 en een voedingssupplementcomplex met actieve vitamines en mineralen.


Wil jij graag weten of jij voldoende omega 3 binnenkrijgt en/of jouw omega 3 en omega 6 vetzuren in balans zijn? Heb je jarenlang last van huidproblemen zoals rosacea, psoriasis, eczeem of acne? Of wil je graag preventief werken aan gezondheid van binnenuit wat zich weerkaatst aan de buitenzijde (de huid)? Wellicht wil je juist zorgen dat er voldoende collageen wordt aangemaakt, want vanaf het 25ste levensjaar begint namelijk al de afbraak van collageen! 

Het testen, zorgt ervoor dat je precies te weten komt of jouw huidcellen goed functioneren in stofwisseling en de balans tussen omega 3 en 6 goed is. Ook kom je te weten of je juist meer of minder omega 3 kunt innemen. 

Voor meer informatie kan een afspraak ingepland worden via ''boek afspraak''.