COSMECEUTICALS

Hét belang van Cosmeceuticals

Binnen Ultra Skin Clinic wordt uitsluitend gewerkt met cosmeceuticals. Voor velen zijn cosmeceuticals ''nieuw'' en weet men vaak niet wat het verschil is met cosmetica producten. Reguliere cosmetica producten vind je bijvoorbeeld terug in een drogisterij of parfumerie. 

Jouw huid is één van je belangrijkste visitekaartjes. Veel mensen zijn op zoek naar manieren voor huidverbetering. Misschien heb jij last van een droge huid, een verslapte huid, pigmentvlekken, acne, melasma, rosacea of wil jij gewoon een mooie stralende huid? Maar weet jij ook waar je moet beginnen als je je huidconditie wilt verbeteren? Dit start met het gebruik van de juiste huidverzorging. Welke huidproducten het beste bij jou passen hangt af van verschillende factoren.

Het leuke is om even naar jouw eigen huidverzorgingsproducten te kijken. Heb je een duur potje gekocht in een drogisterij of parfumerie, omdat je denkt dat het goed werkt? Kan je op deze potjes de exacte werkzame percentages aan actieve ingrediënten aflezen? En is het doel waarmee je het product kocht bereikt? Misschien kocht je het juist om de huid egaler te maken, zodat plekjes of vlekjes verminderden of zelfs helemaal weg zouden gaan. Is dat gelukt? Misschien goed om hierbij stil te staan. Wat doen jouw huidige verzorgingsproducten precies voor jouw huid? Doet het nog iets meer dan alleen comfort geven?

Wat zijn cosmeceuticals?
Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren. De producten kunnen specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meeste gangbare cosmeticaproducten. Cosmeceuticals bevatten namelijk hoge concentraties van actieve ingrediënten. Hierdoor kunnen ze dieper in de huid werken. Daarentegen doen de reguliere cosmeticaproducten dat niet. Deze werken voornamelijk oppervlakkig. Bovendien zijn cosmeceuticals wetenschappelijk onderbouwde huidverzorgingsproducten. 

Binnen Ultra Skin Clinic is er zorgvuldig een selectie gemaakt van producten die effectief en veilig op de huid toegepast kunnen worden. Door de synergetische werking tussen cosmeceuticals en huidbehandelingen, zal er een significante verbetering van de huid plaatsvinden. Cosmeceuticals ondersteunen namelijk het behandelresultaat, zorgen ervoor dat de huid gewend raakt aan actief werkzame stoffen waardoor het meer weerbaar wordt tegen invloeden van buitenaf en zich sneller kan herstellen.

Zou je graag meer hierover willen weten óf een persoonlijk huidverzorgingsadvies op maat, maak dan een afspraak!

ALPHA-H

Dit Australise cosmeceuticals merk richt zich specifiek op huidverbetering en werkt daarom uitsluitend met hoge percentages ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C en E. De producten van Alpha H hebben waar nodig of functioneel, bewust een lage pH waarde. Dit trekt huidcellen uit hun 'comfort zone' waardoor zij hard aan het werk gaan en het zorgt ervoor dat de ingrediënten ook daadwerkelijk de dieper gelegen huidlagen bereiken. Daardoor zijn de producten van Alpha H in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering; voor de korte en lange termijn.

Synthetische ingrediënten, parfums en vulstoffen worden waar mogelijk ook vermeden in de producten. Producten worden samengesteld op basis van Australische lokaal geproduceerde grondstoffen. Bovendien zijn de producten dierproefvrij. Op een paar uitzonderingen na zijn alle producten vrij van dierlijke ingrediënten. Een aantal producten bevat bijenwas, collageen en zijde extract. Hiervoor zijn tot op heden helaas nog geen geschikte alternatieven. Zijde-aminozuren zijn afkomstig van 100% zijde, waarbij de cocon pas wordt bewerkt als de mot is uitgekomen. Daarnaast wordt er gehydroliseerd collageen uit mariene bronnen gewonnen.

Daarnaast worden er in de producten, in tegenstelling tot veel reguliere cosmetica, geen plastic microbeads gebruikt. En zijn de producten vrij van palm(pit)olie. Hier kan je alle schadelijke stoffen vinden waarvan ALPHA-H vrij is. 

ESSE PROBIOTISCHE SKINCARE

Het productassortiment van Esse is wetenschappelijk samengesteld voor alle huidtypes – met prebiotica, probiotica en actieve ingrediënten om de huid weer op zijn best te krijgen.

De producten zijn gebaseerd op onze kernprincipes: ze zijn gecertificeerd biologisch, vegan, dierproefvrij en CO2- en plasticneutraal en ondersteunen Fair Trade.

Lees hier meer over Esse.