GOEDAARDIGE HUIDONEFFENHEDEN
VERWIJDEREN

In het gelaat en op het lichaam kunnen onschuldige plekjes ontstaan. Meestal vindt men dit cosmetisch ontsierend. Waarom deze plekjes ontstaan is niet altijd duidelijk. Het kan een woekering zijn van huidcellen naar aanleiding van overmatige blootstelling aan zonlicht, ouder wordende huid, erfelijke aanleg, opgelopen defecten aan de huid of hormonale factoren.
Door middel van elektrocoagulatie kunnen goedaardige huidafwijkingen verminderd of zelfs verwijderd worden. Door verhitting van het weefsel zullen eiwitten in de huidcellen als het ware gaan smelten.

De volgende indicaties zijn te behandelen:
- Cherry angioma (kersenwratjes)
- Dermatosis papulosa (ouderdomswratjes bij een donkere huid)
- Fibromen (steelwratjes)
- Talgklierhyperplasie
- Verruca seborrhoïca (ouderdoswratjes)

Na de behandeling
Direct na de behandeling van de goedaardige huidoneffenheden zal het plekje wat gezwollen zijn en kunnen er rood/bruine korstjes ontstaan. Binnen een week zullen deze korstjes van de huid afvallen. Het is noodzakelijk om niet aan de korstjes te pulken/ krabben. Er wordt namelijk nieuwe huid gevormd en als je het korstje eraf trekt kan er een littekentje ontstaan. Op het moment van de behandeling zelf kan het zijn dat het een beetje gevoelig is door de warmte. Direct na de behandeling zal er ook een controle afspraak worden ingepland en worden de plekjes voorzien van een kalmerend en beschermend huidproduct.

(Relatieve) contra-indicaties:
- Kwaadaardige huidtumoren
- Aanwezigheid van ICD of pacemaker
- Zwangerschap
- Suikerziekte
- Epilepsie
- Gebruik van bloedverdunners
- Huidinfecties in het te behandelen gebied
- Gevoeligheid voor abnormale littekenvorming
- Zongebruinde of verbrande huid

RESULTATEN