Wanneer je ouder wordt is het fijn om zolang mogelijk een frisse en vitale uitstraling te hebben. Na ongeveer het 25ste levensjaar begint de afname van elastine en collageen in de huid. Collageen zorgt voor een stevige huid en elastine voor de elasticiteit en veerkracht. Wanneer er geen goede balans meer is tussen de aanmaak en afbraak van collageen, gaat de huid tekenen van verslapping vertonen. Ook hyaluronzuur, dat een lichaamseigen stof is, wordt door allerlei factoren afgebroken. Hyaluronzuur zorgt voor stimulatie van collageen, hydratatie en daarmee geeft het volume in de huid. Huidveroudering bestaat niet alleen uit interne, maar ook externe factoren zoals overmatige blootstelling aan zonlicht, roken, luchtvervuiling, slaaptekort en temperatuurschommelingen van de omgeving. Onder interne factoren vallen ook de menopauze, afname van botstructuur, stress en voeding.  

Typische kenmerken van een verouderde huid zijn verslapping, rimpels en fijne lijntjes, dofheid, een dunne huid, rode bloedvaatjes en pigmentvlekjes.

Hoe zorg je ervoor dat het huidverouderingsproces wordt geremd en de typische kenmerken verminderen?

Stap 1 Skincare plan
Door de juiste huidverzorging te gebruiken waardoor de huidconditie verbetert, wordt collageen gestimuleerd en de huid meer weerbaar wordt tegen invloeden van buitenaf. Welke huidverzorging het beste bij een huid past, zal besproken worden tijdens het intakegesprek.

Stap 2 Integraal behandelplan op maat
Afhankelijk van welke huidindicaties aanwezig zijn kan een behandeling bestaan uit peeling(s), microneedling en/of lasertherapie. Er kan van deze behandeltechnieken ook een combinatie toegepast worden.

Stel er zijn rode bloedvaatjes op de wangen en neusvleugels te zien, dan kan dit behandeld worden door middel van lasertherapie. Op het voorhoofd zijn er fijne lijntjes, grove poriën en pigmentvlekjes zichtbaar. Dit kan behandeld worden door middel van een peeling, microneedling of een combinatie van beide. Overigens kunnen de pigmentvlekjes ook met de laser behandeld worden. Zo kunnen verschillende delen van het gezicht door verschillende technieken behandeld worden. Op deze manier wordt er effectief en sneller naar het mooiste resultaat toegewerkt.

Heb je vragen of interesse, plan dan een vrijblijvend intakegesprek in. Laat je voorlichten bij Ultra Skin Clinic.  

HUIDVERJONGING