Spelen jouw rode neus en wangen vaak op? Lopen er zichtbaar rode adertjes en camoufleer je ze altijd? Of denken mensen vaak dat je bloost of dat je het warm hebt? Verwijde rode adertjes kunnen vervelend zijn als je er last van hebt. Vaak als je gespannen bent of inspanning levert kan de huid meer rood worden. Naar alle waarschijnlijkheid heb je dan last van zichtbare couperose. Wil je graag een egale huid en zichtbaar minder roodheid? Dan is het laseren van couperose zeker een uitkomst.  

Wat is couperose?
Couperose zijn verwijde bloedvaatjes, meestal voorkomend op de wangen, neus en de kin. De oorzaak van couperose is niet bekend. Wel zijn er factoren die een rol spelen zoals schommeling in temperatuur, overmatige blootstelling aan de zon, erfelijke belasting, alcohol, pittig eten, stress en medicatie. Zowel mannen als vrouwen kunnen het hebben en meestal verergert het naarmate men ouder wordt. Dit komt omdat de huid gaat verslappen en er minder stevigheid is voor de vaatwanden. Daardoor kunnen ze nog meer verwijden. Gelukkig is couperose goed te behandelen met lasertherapie.

Rode vaatjes laseren
De vaatlaser heeft als doelwit hemoglobine (bloed). Door de warmte die ontstaat in het bloedvat, omdat hemoglobine de laserstraal absorbeert, gaan eiwitten stollen. Hierdoor zal het bloedvaatje coaguleren (stollen). Het vaatje is direct weg of het vaatje kleurt wat donkerder zodat het lichaam zelf het vaatje gaat opruimen. Het is een korte warmtesensatie, het voelt als een elastiekje dat op de huid wordt afgepetst. Vervolgens trekt het weg.

Indicaties vaatlaser:
- Couperose
- Rode bloedvaatjes bij rosacea
- Spider neavi
- Cherry angiomen 

Na de behandeling
Doordat de huid een beetje wordt verwarmd kan het zijn dat het
behandelde gebied zo'n 2 a 3 uurtjes roodheid vertoont. In sommige
gevallen ontstaat er een korstje. Dit korstje valt er na een week af.
Hieraan mag niet gekrabt worden, omdat er nieuwe huid onder vandaan
 komt. Ook kan er lichtelijk zwelling zichtbaar zijn. Dit trekt binnen 1 a 2 dagen weg.  

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Afhankelijk van de uitgebreidheid zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na enkele weken is er al resultaat te zien, de roodheid in de huid zal reduceren. Je kunt uitgaan van een verbetering van 70%. Echter is dit ook afhankelijk van de uitgebreidheid. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek.

Doordat de huid ouder wordt, gevoelig is voor het ontstaan van rode vaatjes kan het zijn dat er in de toekomst nieuwe vaatjes ontstaan. Dit kan ook een andere locatie zijn dan dat er voorheen behandeld is. Houd er daarom rekening mee dat in de toekomst mogelijk onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behouden en te voorkomen dat het zich weer gaat uitbreiden.  

Combinatiebehandeling voor het beste resultaat
Indien je voor algehele huidverbetering / -verjonging wilt gaan kan er een behandelplan op maat worden opgesteld. Dit houdt in dat er naar verschillende huidzones wordt gekeken. Rode vaatjes kunnen bijvoorbeeld met lasertherapie behandeld worden, grove poriën, pigmentvlekjes of fijne lijntjes/rimpels met peelings in combinatie met microneedling. Dit alles voor het mooiste resultaat. 

Contra-indicaties laseren rode bloedvaatjes:
- Zongebruinde huid
- Actieve herpesinfectie in het te behandelen gebied
- Actieve bacteriële infectie in het te behandelen gebied
- Zwangerschap
- Pacemaker of inwendige defibrillator
- Huidkanker
- Bepaalde medicatie (wordt toegelicht indien nodig tijdens het intakegesprek)
- Auto-immuunziekten 


VAATLASER

Vergoeding couperose behandeling

Indien  je aanvullend verzekerd bent is de kans dat de behandeling van couperose in het gehaal in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. De huidtherapeut van Ultra Skin Clinic is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Vanwege deze registratie worden de behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

RESULTATEN