Heb jij last van ongewenste- of overbeharing? Vervelende ingegroeide haartjes of altijd geïrriteerde bultjes na het scheren? Door middel van laserontharing zal haargroei reduceren of zelfs geheel verdwijnen. Waan je in het idee dat je niet meer hoeft te scheren of te ontharen door middel van allerlei methoden. Dat is toch geweldig?! 

Bij Ultra Skin Clinic ben je op de juiste plaats om overmatige haargroei te behandelen. Echter is het noodzaak dat de bestaande haren donker pigment bevatten. Lichte, blonde, grijze of rode haren kunnen niet behandeld worden. Donker gepigmenteerde haren worden behandeld door middel van de Spark Pro 808nm diode laser. Dit is dé gouden standaard voor laserontharing.

Bij laserontharing is het doelwit melanine (pigment). Het melanine absorbeert de lichtbundel, dat vervolgens omgezet wordt in warmte en wordt geleid naar de haarfollikel (haarzakje). Daardoor raken stamcellen beschadigd en wordt de voedingsbodem om een nieuwe haar te laten groeien beschadigd/ vernietigd.

Alle vormen van ongewenste of overbeharing kan behandeld worden.
Welke lichaamsdelen kunnen behandeld worden:
- Overbeharing in het gelaat en de hals
- Oksels
- Bikinilijn
- Benen
- Rug
- Borst
- Tepelhoven
- Onderarmen
- Bilnaad m.b.t. sinuspilonidalis 


Na de behandeling
Direct na de laserbehandeling kan het zijn dat de huid een beetje warm aanvoelt. In de kop van het laserapparaat zit koeling, dus de huid wordt direct gekoeld. Ook kunnen er na de behandeling wat bultjes ontstaan, ook wel peri-folliculair oedeem genoemd. Dat is zwelling rondom de haarfollikel. Dit zal geleidelijk wegtrekken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
In de meeste gevallen zijn 6 tot 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Het is noodzakelijk om de behandeling 1 of 2 keer per jaar te herhalen. Vaak wordt er geadverteerd met definitieve ontharing. Echter door hormonale veranderingen of andere onderliggende facetten kan de haargroei weer gestimuleerd worden. Afhankelijk van de wens en behoefte zal er een plan op maat worden gemaakt.

Contra-indicaties laserontharing:
- Zongebruinde huid
- Actieve herpesinfectie in het te behandelen gebied
- Actieve bacteriële infectie in het te behandelen gebied
- Zwangerschap
- Pacemaker of inwendige defibrillator
- Huidkanker
- Bepaalde medicatie (wordt toegelicht indien
   nodig tijdens het intakegesprek)
- Auto-immuunziekten


LASERONTHARING