Heb je het gevoel dat je last hebt van haarverlies? Heb je kale plekken op je hoofd, dunner wordend haar of kale plekken in je baardgroei? Geen reden tot paniek, maar onderneem wel actie.

Om te begrijpen hoe de haargroei cyclus werkt, leggen wij eerst uit hoe deze in zijn werk gaat. Haargroei kent verschillende fases, namelijk:

1. Anagene fase (groeifase).
Dit is het eerste deel van de groeicyclus. Tijdens deze fase ontstaat er haargroei die tussen de twee en zeven jaar duurt. De lengte van de Anagene fase bepaalt de maximale haarlengte. Mensen met heel lang haar hebben bijvoorbeeld een erg lange Anagene fase.

2. Catagene fase (overgangsfase)
Na de Anagene fase komt de catagene fase. Deze overgangsfase duurt ongeveer twee tot drie weken. In de Catagene fase stopt het haar met groeien en wordt het zwakker.

3. Telogene fase (rustfase)
In deze fase rust het zwakkere haar terwijl er nieuw haar onder begint te groeien. Het zwakke haar zal uiteindelijk plaats maken voor het nieuwe haar. Dit duurt ongeveer drie maanden.

4. Exogen fase (haarverlies fase)
Dit is het laatste deel van de cyclus. Tijdens de Exogene fase wordt het haar van de rustende haar losgemaakt en hierdoor valt het uit. Na de Exogene fase keert het haarzakje terug naar de eerste fase.

Nu de haargroei cyclus duidelijk is, leg ik je verschillende vormen van haaruitval uit:

Telogeen Effluvium
Deze vorm van haaruitval is niet definitief. Dit betekent dat de haarzakjes nog intact zijn en dat de haargroei gewoon weer terug kan komen. Bij Telogeen effluvium zit er een verstoring in de haargroeicyclus. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door:
• Te snel afvallen
• Stress
• Depressie
• Langdurige ziekte
• Na de zwangerschap
• Een tekort aan vitamine D
• Medicatie of anticonceptie

Genetische oorzaak (Alopecia Androgene)
De term Androgene betekent dat hormonen de grootste rol spelen bij haarverlies. Alopecia kent verschillende vormen:
• Alopecia Areata (begint met grote of kale plekken op het hoofd die zich kunnen uitbreiden over de rest van het lichaam).
• Alopecia Cicatricialis (wanneer er littekenvorming is op de huid, zal hier geen haargroei plaatsvinden waardoor er kale plekken ontstaan).
• Alopecia Traumatica (door beschadiging van het haar door externe invloeden kan het haar afbreken).
• Alopecia Diffusa (onverwachts overmatig haarverlies na bijvoorbeeld medicatie of langdurig ziekte).

De behandeling
Het doel van de 360 graden Anti-hair loss behandeling is om haaruitval tegen te gaan, de haargroei te stimuleren en het haar dikker te maken. 

Thuis ga je aan de slag met de Anti-Hair Loss Lotion. De Anti-Hair Loss Lotion wordt iedere ochtend en avond op de hoofdhuid ingemasseerd. Het voordeel van de Anti-Hair Loss Lotion is dat het geen vette waas achter laat. De lotion is een unieke oplossing om haaruitval te stoppen en bestaand haar te versterken. 

Het product bevat unieke ingrediënten met als hoofdingrediënt: Sabal Serrulata (plantsoort). De vruchten van Sabal Serrulata zijn rijk aan vetzuren, fytosterolen en flavonoïden. Verder bevat Sabal serrulata stoffen die een remming van 5a-reductase geven, en zo tot een reductie van dihydrotestosteron leiden. Dit resulteert in het verminderen van haarverlies!

Mesotherapie 
Door middel van microneedling wordt er een cocktail aan actieve ingrediënten ingeneedled. Het creëert een systeem van cellulaire regeneratie, voorkomt hormonale onbalans en klierproblemen die vaak voorkomen bij haaruitval bij mannen en vrouwen. Leidt tot vasodilatatie om te zorgen voor een adequate doorbloeding van voedingsstoffen naar de cellen van de haarzakjes. Het hoge gehalte aan B-vitamines garandeert een volledige voeding van de huidpapillen en een correcte metabolische werking.

Daarnaast voorkomt het haaruitval en alopecia bij zowel mannen als vrouwen. Veroorzaakt haargroei door revitalisering van de haarfollikels en stimulering van de bloedcirculatie. Verbetert hoofdhuidproblemen door hydratatie en voeding. Versterkt de haarwortel, verhoogt de dikte en dichtheid van het haar.

Voor wie?
• Androgene alopecia
• Alopecia areata of pleksgewijze haaruitval
• Telogeen effluvium of diffuus haaruitval
• Postpartum effluvium
• Verder haaruitval voorkomen

Frequentie behandelingen
Sessie 1-4 elke week.
Sessie 5-8 interval van 2 weken.
Sessie 8-12 interval van 4 weken.
Daarna elke 3 maanden.

Hoe snel er resultaat behaald wordt is per persoon verschillend.
Echter zal dit geleidelijk waarneembaar zijn na 4-6 behandelingen. 

ANTI-HAIR LOSS